ACM gaat akkoord met overname Caiway en fiberexploitant CIF door Zweedse EQT

EQT neemt CIF en Caiway definitief over. Het Zweedse bedrijf heeft daarvoor toestemming gekregen van de ondernemingsraad van CIF en Caiway, en van toezichthouder ACM. Daarmee krijgt EQT provider Caiway, en een coax- en glasvezelnetwerk in handen.

Op 9 januari heeft het EQT Infrastructure Fund de overname van CIF en Caiway afgerond. Voor die datum was het Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund de eigenaar. De overname werd half november aangekondigd, maar er was nog toestemming nodig van de ondernemingsraad en van de Autoriteit Consument & Markt voordat deze definitief werd.

EQT brengt CIF en Caiway onder in een nieuwe holding, waarvan ook kabelaar Delta deel uitmaakt. De directeur van Delta, Marco Visser, gaat die holding leiden. Door de overname komt het glasvezelnetwerk van CIF in nieuwe handen. CIF is na Reggefiber de grootste glasvezelexploitant. Met name Caiway, onderdeel van CIF Holding, biedt diensten op dat netwerk aan. In totaal biedt het coax- en glasvezelnetwerk dat nu in handen is van EQT, internettoegang aan 350.000 huishoudens.

Caiway werd in 1981 opgericht als tv-aanbieder en was in 1995 de eerste Nederlandse provider die kabelinternet ging aanbieden. Voor klanten verandert er niets, belooft Caiway. EQT is een Zweedse investeringsmaatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *