Regelmatig WiFi uitval?

Google Cast-apparaten veroorzaken wifi-drop-outs bij verschillende routers

Apparaten die Google Cast ondersteunen kunnen ervoor zorgen dat draadloze accesspoints tijdelijk vastlopen. Dit zou komen doordat Google-apps bij het ontwaken uit sleep veel te veel packets over het lokale netwerk sturen om Cast-compatibele apparaten te ontdekken.

Het zou gaan om recente versies van het Android-os en van Google-apps die kunnen casten, zoals YouTube. Normaal gesproken zou een mdsn multicast discovery packet om de 20 seconden het lokale netwerk op gestuurd worden om de verbinding met een Cast-apparaat te onderhouden. Volgens een ontwikkelaar van TP-Link worden er echter in bepaalde gevallen, afhankelijk van hoe lang het apparaat in slaap heeft gestaan, meer dan 100.000 van deze packets in een korte tijd uitgezonden. Het resultaat is dat het accesspoint tijdelijk de geest geeft en lokaal netwerkverkeer stil ligt.

Het probleem werd in kaart gebracht door gebruiker nonameleft1, die een posting maakt op het Google-productforum. Hij verzamelde vier forumtopics, afkomstig van de fora van Linksys, Netgear, TP-Link en Synology, waarin hetzelfde probleem door gebruikers omschreven wordt. De eerste meldingen van het probleem zijn in oktober 2017 gepost.

De problemen zouden zich in ieder geval voordoen bij de TP-Link Archer C1200, de Linksys WRT3200ACM en de WRT32X. Die apparaten hebben allemaal bèta-updatesgekregen. Ook de Synology RT1900 AC lijdt hieronder, maar daarvoor is nog geen update.

Gebruikers kunnen het probleem zelf tijdelijk oplossen door Cast-compatibele apparaten, zoals een Google Home, Chromecast of een specifiek model tv tijdelijk van het netwerk af te halen. Google heeft zelf nog niet op het probleem gereageerd. Een update om het probleem aan hun zijde op te lossen, zou updates voor modems en routers overbodig maken.

Bron: tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *