Basic Connect Hardware Nut van een noodstroomvoorziening

Nut van een noodstroomvoorziening

Een UPS is een apparaat dat wordt aangesloten tussen een computer en een energiebron om ervoor te zorgen dat de elektriciteitsvoorziening niet wordt onderbroken als de netspanning geheel wegvalt en beschermt de computer tegen mogelijke schade als zich stroompieken voordoen of als de stroom gedeeltelijk wegvalt.

Een UPS-apparaat of noodvoeding bevat een accu die ervoor zorgt dat de computer bij stroomuitval nog een tijd blijft werken.

Toch is een UPS niet bedoeld om te kunnen werken in elektriciteitsloze omgevingen, maar om gegevensverlies of beschadiging te voorkomen bij een stroomuitval. Een korte stroompanne (<15 minuten) kan overbrugd worden met een UPS. Als de panne langer duurt, heb je tijd genoeg om je gegevens op te slaan en je apparatuur op een degelijke manier af te sluiten.

Plotseling verlies van stroom en stroomstoten zijn twee van de belangrijkste oorzaken van schade aan computers en andere gevoelige elektronica.

Tevens is een noodstroom voorziening een noodzaak als u bijvoorbeeld een Alles in een pakket heeft en een alarm. Als de stroom uitvalt blijft u alarm het wel doen maar uw telefonie/internet verbinding niet. Dan is een noodstroom voorziening voor uw router en eventueel uw glasvezel modem een must.

Related Post