Basic Connect Hardware Glasvezel voor kern vechtdal komt

Glasvezel voor kern vechtdal komt

Goed nieuws voor de kleine kernen in Vechtdal én een groot deel van Nieuwleusen. Er komt glasvezel! Hiermee krijgen alle huiseigenaren van de kernen Hoonhorst, Lemele, Oudleusen, Vilsteren, Witharen, een klein deel van Zwolle én het merendeel van Nieuwleusen zekerheid op de komst van glasvezel. Voor de huurhuizen van woningcorporatie VechtHorst in de hiervoor genoemde kernen is de garantie op aanleg er nog niet. Het aantal aanmeldingen daar bleef achter.

Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf licht toe: “Door de enorme inzet van lokale verkopers en vrijwilligers zijn er fantastische scores gehaald in de kleine kernen! Jammer genoeg zagen we minder aanmeldingen bij de huurwoningen. Hier is dan ook niet voldoende deelname om de aanleg voor de huurders te kunnen garanderen. We zijn én blijven daarover in gesprek met de woningcorporatie. Wij willen graag tot een oplossing komen. Tot die tijd kunnen we geen zekerheid geven aan huurders.”

Groot deel Nieuwleusen krijgt glasvezel

In Nieuwleusen zijn er afgelopen week veel aanmeldingen bijgekomen, maar onder de streep was het niet voldoende om over te gaan tot aanleg. We hebben gezocht naar oplossingen om zoveel mogelijk inwoners wél aan te kunnen sluiten. In een deel van Nieuwleusen Zuid bleek weinig interesse te zijn voor glasvezel. Daarom leggen we in een aantal straten in deze wijk geen glasvezel aan. In Nieuwleusen Noord geldt dat de appartementencomplexen voor nu niet meegenomen kunnen worden. Alle overige huiseigenaren in Nieuwleusen die zich hebben aangemeld krijgen wél glasvezel.

Inwoners persoonlijk geïnformeerd

Alle bewoners die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld, worden persoonlijk geïnformeerd over de situatie voor hun woning.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post