Basic Connect Software Einde ondersteuning Windows 7 in zicht, kijk vooruit en wacht niet af.

Einde ondersteuning Windows 7 in zicht, kijk vooruit en wacht niet af.

Wellicht is het u bekend of wellicht nog niet: de ondersteuning voor Windows 7 wordt door Microsoft op 14 januari 2020 beëindigd. Dit betekent dat er vanaf dat moment geen noodzakelijke beveiligingsupdates meer worden verspreid via Windows Update. Ik hoor u zeggen: “2020 is nog zo ver weg, waarom zou ik mij hier nu al druk over maken?”. Het antwoord is simpel: “wees voorbereid op het moment en wacht niet af”. Wij adviseren u graag in een vroegtijdig stadium over de mogelijkheden. Ondersteuning Windows 8 loopt support nog tot 10 januari 2023.

Een ontwikkeling welke op korte termijn impact gaat hebben, is de ondersteuning voor Windows 7 door chipproducenten Intel en AMD. Daarnaast stopt Microsoft de verkoop van Windows 7 aan fabrikanten, per 1 november 2016. HP en andere fabrikanten mogen vanaf 1 november 2016 geen systemen meer leveren met een, vooraf geïnstalleerde, versie van Windows 7. Omdat veel bedrijven nog gebruik maken van Windows 7 en de overstap naar Windows 8.1 of 10 niet hebben gemaakt, heeft HP het voor organisaties mogelijk gemaakt een Windows 7 media kit aan te schaffen tegen een meerprijs. Deze mogelijkheid is beschikbaar tot 1 november 2017.

Waarom dan?

U vraagt zich waarschijnlijk af wat de achterliggende gedachte is achter het bovengenoemde. Het is namelijk niet HP of een andere fabrikant die hiervoor verantwoordelijk is. De markt veranderd en ook de chips/componenten in systemen. Het is onmogelijk of erg kostbaar om de moderne componenten geschikt te maken voor verouderde Windows versies. Feitelijk gebeurt hier exact hetzelfde als enkele jaren terug met Windows XP het geval was.

Hoe nu verder?

Ondanks dat de mogelijkheid tot het bestellen van Windows 7 media mogelijk wordt gemaakt tot 1 november 2017, is het reëel er vanuit te gaan dat er een run gaat komen op systemen met hardware, welke Windows 7 ondersteund. Zeker is dat het aanbod aan Windows 7 ondersteunde systemen de komende tijd af zal gaan nemen. Een logisch gevolg kan zijn dat alleen duurdere systemen of series nog beschikbaar zijn. Wij kunnen u helpen met het maken van de juiste keuzes en onderzoeken van de mogelijkheden. Verder kunnen wij u ook helpen bij het inkopen van Windows 7 systemen tegen de meest gunstige condities.

Onze ervaring

Wij zijn verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van duizenden systemen en eindgebruikers. De benodigde kennis om samen met u de juiste keuzes te maken is in ruime mate aanwezig. Met name de door u gebruikte applicaties bepalen de mogelijkheden. In het bijzonder zien wij dat oudere applicaties regelmatig roet in het eten gooien. We zetten graag samen met u een test op zodat we samen ervaren wat de beste keuze is. U bent het waarschijnlijk met mij eens dat het over laten aan het toeval niet de juiste keuze is.

Ons advies

Regeren is vooruitzien en dit doen we graag samen met u. Hierdoor is het mogelijk om plannen te maken en worden onaangename verrassingen voorkomen. Maakt u zich op dit moment nog geen grote zorgen over de ondersteuning welke per 14 januari 2020 gaat stoppen, maar zet dit onderwerp wel op de agenda. Windows 7 gebruiken na deze datum, gaat bijvoorbeeld resulteren in een verhoogde kans slachtoffer te worden van cybercriminelen.

Meer informatie

Heeft u na het lezen nog vragen, dan nodig ik u uit deze aan mij of mijn collega’s voor te leggen. Ook informeren wij u graag over de moderne werkplek en de voordelen voor uw bedrijf.

Met vriendelijke groet,

Jan Bastiaan
Basic Connect

Related Post